Deze resolutie wordt helaas niet door onze site ondersteund

Cookie voorkeuren

Als je onze website bezoekt of een mobiele app gebruikt, plaatsen wij een of meer cookies op jouw apparaat of gebruiken wij JavaScript, HTML5 en andere digitale technologieën om gegevens te verzamelen van jouw computer, mobiele telefoon of ander apparaat. Deze informatie kan persoonsgegevens bevatten. In dit cookiebeleid vertellen wij je welke cookies wij zullen gebruiken en wat hun functies zijn.

Hoe wij persoonsgegevens verwerken die wij van jouw apparaat verkrijgen wordt beschreven in onze privacyverklaring. Als je onze website bezoekt beschouwen wij dit als uw specifieke verzoek om je de volledige functionaliteit van de site te bieden, waaronder begrepen maar niet beperkt tot de mogelijkheid om een artikel in onze webwinkel te kopen.

Deze cookieverklaring geldt zowel voor consumenten als kleine bedrijven die onze pannen en andere artikelen van ons kopen. Het kan gewijzigd worden: nieuwe versies zullen door ons op onze website worden gepubliceerd.
Ga naar de website van BK

Vul hieronder je zoekterm in

Hoe weet ik of mijn pan inductie geschikt is?

Je gaat over op inductie, maar is de bodem van je pan wel magnetiseerbaar? Je kunt dit makkelijk zelf testen. Blijft een magneetje aan de onderzijde van de bodem ‘plakken’? Dan is de pan geschikt voor het koken op inductie.

Let op! Een elektrische kookplaat is anders dan een inductiekookplaat, ondanks dat de inductiekookplaat op elektriciteit werkt. Dit kan wat verwarrend zijn. Lees hieronder kort wat het verschil is tussen de soort kookplaten.

  • INDUCTIE

    Bij een inductiekookplaat wordt de boden van de pan verwarmd door het elektromagnetische- of inductieveveld dat wordt opgewekt in de kookplaat. Hierdoor zijn niet alle pannen geschikt voor inductie.

    Let op! Als er een magneetje blijft zitten aan de onderkant van de pan kun je deze gebruiken op inductiekookplaten.

  • ELEKTRISCH

    Een elektrische kookplaat wordt langzaam warm en blijft ook lang warm.

  • KERAMISCH

    Een keramische kookplaat wordt verwarmd door een verwarmingsspiraal.

  • HALOGEEN

    Deze plaat wordt verwarmd door een halogeenlamp en wordt snel warm. Een vlakke panbodem is hiervoor het meest geschikt.

  • GAS

    Het gasfornuis is nog steeds de meest gebruikte warmtebron in Nederland.

  • OVEN

    Afbakken, grillen of na laten garen in de oven.

Tip! Zorg dat de gasvlam onder de panbodem blijft. Dit bespaart energie, maar is ook beter voor de pan. Bovendien worden de grepen minder snel warm.

Klik ergens in het venster,
of druk op de esc knop om deze te sluiten

Klik ergens in het venster,
of druk op de esc knop om deze te sluiten

Klik ergens in het venster,
of druk op de esc knop om deze te sluiten