Deze resolutie wordt helaas niet door onze site ondersteund

Ga naar de website van BK

Vul hieronder je zoekterm in

Mijn eten is aangebrand! Hoe maak ik mijn koekenpan of braadpan het beste schoon?

Keramische anti-aanbaklaag


Je kunt de laag het beste reinigen met een schuursponsje (bijvoorbeeld een gekleurde met groene laag) en een beetje licht vloeibaar schuurmiddel (zoals Cif). Wanneer de laag weer volledig wit/grijs is, is de laag weer schoon en kunt u de betreffende pan goed afspoelen, afwassen en afdrogen. Licht invetten met een bakproduct. De pan is nu weer klaar voor gebruik. Dit schoonmaakadvies is niet bedoeld voor het dagelijks onderhoud, want dan kan de bakkwaliteit achteruit gaan. Een pan met een keramische anti-aanbaklaag is bijvoorbeeld: BK Induction Ceramic of de BK Balans+.



RVS of 3-ply koekenpan


De beste manier om de pan toch weer enigszins toonbaar te krijgen is weken met een vaatwastablet opgelost in heet water. Dit mengsel laat u een nacht staan. Dit proces kunt u herhalen totdat het geen effect meer heeft. De pan kan dan eventueel met een schuursponsje gereinigd worden in combinatie met een speciale staalreiniger. Deze manier van schoonmaken kan wel krassen geven in het RVS. Deze krassen hebben geen effect op het kookgemak, hooguit dat het minder mooi staat. Een voorbeeld van een 3-ply pan is: BK Conical Deluxe.

Ik ben hier niet mee geholpenIk ben hier mee geholpen

Klik ergens in het venster,
of druk op de esc knop om deze te sluiten

Klik ergens in het venster,
of druk op de esc knop om deze te sluiten